TRENČIANSKE OSVETOVÉ STREDISKO V TRENČÍNE

Propozície 19. VÝTVARNÉ SPEKTRUM Trenčianskeho kraja 2015

Realizátor a organizačný garant súťaže

Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti  Trenčianskeho samosprávneho kraja

 

Kontakt

Mgr. Janka Masárová

Trenčianske osvetové stredisko, K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín
tel.: 032/6555 323

e-mail: janka.masarova@tnos.tsk.sk

www.tnos.sk

 

Spoluorganizátor

Herbaria, s. r. o., Trenčín

 

Miesto konania výstavy

Art centrum synagóga Trenčín

 

Časový harmonogram súťaže

Uzávierka súťaže:                                            10. apríl 2015

Vernisáž výstavy a odborný seminár:            5. jún 2015

Termín výstavy:                                                  5. jún – 19. júl 2015

 

Súťažné kategórie

Kategória A:            autori vo veku od 15 do 25 rokov;

Kategória B:            autori vo veku od 25 do 60 rokov;

Kategória C:            autori vo veku nad 60 rokov;

Kategória D:            autori nad 15 rokov (výtvarne neškolení) špecifického výtvarného prejavu – insitné umenie, art brute, naivné umenie, umenie outsiderov a pod.

 

Súťažné podmienky

1. Súťaž sa vypisuje vo všetkých voľných výtvarných disciplínach: v kresbe, grafike, maľbe, plastike, úžitkovej tvorbe, v prácach intermediálneho charakteru (fotografický záznam akčného umenia, land-artu a pod.) a počítačovej grafike.

2. Do súťaže sa nezaradia práce z oblasti ľudového remesla, priemyselného dizajnu, diplomové a ročníkové práce študentov škôl s výtvarným zameraním a práce na úrovni škíc a štúdií.

3. Do súťaže budú prijaté výtvarné práce (maximálne 5 diel) vytvorené v ostatných dvoch rokoch, pričom autori nemôžu predložiť práce, s ktorými už súťažili v predchádzajúcom ročníku súťaže.

4. Prihlásiť sa môžu neprofesionálni výtvarníci, občania Slovenskej republiky od 15 rokov (ktorí v roku súťaže dosiahnu vek 15 rokov) – jednotlivci alebo členovia združení/spolkov/klubov neprofesionálnych výtvarníkov, žijúci v regióne Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), so svojimi výtvarnými prácami, resp. kolekciou výtvarných prác.

5. Do súťaže sa autor prihlasuje podľa miesta svojho bydliska (trvalého, výnimočne prechodného – napr. podľa mesta, v ktorom súťažiaci autor v súčasnosti študuje alebo pracuje). Ak sa v mieste jeho bydliska neuskutoční základné kolo, môže sa prihlásiť do základného kola v inom okrese, regióne. V Trenčianskom samosprávnom kraji sa súžiaci môžu prihlásiť do súťaže prostredníctvom regionálnych osvetových zariadení v pôsobnosti TSK: Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi (www.rkcpd.sk), Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici (www.pospb.sk), Centrum tradičnej kultúry v Myjave (www.ctkmyjava.sk), Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne (www.tnos.sk).

6. Súťaž nie je určená profesionálnym umelcom – absolventom vysokej školy výtvarného zamerania (napr. VŠVU, Akadémie umení v Banskej Bystrici a ekvivalentov týchto škôl v zahraničí).

Výtvarné práce je potrebné doručiť na adresu Trenčianskeho osvetového strediska v Trenčíne (K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín, http://www.tnos.sk/kontakt.html) do termínu uzávierky súťaže: 10. apríl 2015.

Ďalšie informácie a prihlášku nájdete v prílohe na stiahnutie.