TRENČIANSKE OSVETOVÉ STREDISKO V TRENČÍNE

16. VÝTVARNÉ SPEKTRUM Trenčianskeho kraja 2012

Krajská postupová súťaž a prehliadka neprofesionálnej výtvarnej tvorby – propozície

Výtvarné spektrum je najstaršou a najprestížnejšou súťažou v oblasti neprofesionálnej výtvarnej tvorby. Je postupovou súťažou s jednoročnou periodicitou určenou pre stredoškolskú mládež (od 15 rokov) a dospelých. Súťaž nie je žánrovo ani tematicky vymedzená.
Podporuje rozvoj neprofesionálnej výtvarnej tvorby v celej jej žánrovej rozmanitosti – v kresbe, grafike, maľbe, plastike, úžitkovej tvorbe a v prácach intermediálneho charakteru (fotografický záznam akčného umenia, land-artu a pod). Je založená na dobrovoľnej záujmovej činnosti jednotlivcov alebo členov združení/klubov a spolkov amatérskych výtvarníkov. Napomáha rozvíjať ich záujmy a talent v oblasti neprofesionálnej výtvarnej tvorby, vyhľadávať, podporovať nové výrazné talenty z radov mládeže a dospelých, oceňovať ich výtvarné aktivity a zapájať ich do tohto súťažného hnutia v rámci Trenčianskeho samosprávneho kraja.
Cieľom súťaže je poskytovať neprofesionálnym výtvarníkom priestor pre prezentáciu a konfrontáciu výsledkov v krajskom kontexte, získavať prehľad o celkovej úrovni neprofesionálnej výtvarnej tvorby v Trenčianskom samosprávnom kraji za konkrétne obdobie a využívať túto platformu na ďalšie vzdelávanie neprofesionálnych výtvarníkov.

Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne je z poverenia Trenčianskeho samosprávneho kraja realizátorom a organizačným garantom súťaže.

Uzávierka súťaže: 18. máj 2012

Miesto doručenia prác: Trenčianske osvetové stredisko, K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín, (budova Trenčianskeho samosprávneho kraja) http://www.tnos.sk/kontakt.html

Miesto konania výstavy: Art centrum synagóga Trenčín

Termín výstavy: 6. júl – 5. august 2012


Bližšie informácie:

Mgr. Janka Masárová
tel.: 032/6555 323, 0911 775 619
e-mail: janka.masarova@tnos.tsk.sk