TRENČIANSKE OSVETOVÉ STREDISKO V TRENČÍNE

Cyklistická púť Pominovec 2023

Termín: od 27.8.2023, 11:00 do 27.8.2023

Naša výstava MISIA V KONTEXTOCH A SÚVISLOSTIACH, ktorá je výsledkom cezhraničného projektu, putuje ďalej. Tentokrát si ju budete môcť pozrieť v kostolíku Pominovec, kde sa bude v nedeľu 27. augusta 2023 konať tradičná cyklistická púť.
Starobylý románsky Kostol sv. Jána Krstiteľa vznikol v 12. storočí a v súčasnosti je jedinou pamiatkou na dedinku Pominovec, ktorú zničila potopa ešte v stredoveku. Počas cyklopúte kostolík otvorí svoje brány, aby ste si v ňom mohli pozrieť výstavnú prezentáciu sakrálnych kultúrnych pamiatok 9. – 12. storočia z Trenčianskeho, Trnavského, Zlínskeho a Juhomoravského kraja. Prostredníctvom veľkoformátových reprodukcií originálnych ilustrácií a sprievodných textov vám výstava priblíži známe i menej známe kultúrno-historické objekty v lokalitách prihraničných regiónov SR a ČR spojené s cyrilo-metodskou misiou a počiatkami kresťanstva.
 
Svätá omša sa uskutoční o 11:00, celebrovať ju bude duchovný otec Peter Jankech. Účastníkom cyklopúte bude odovzdaná nálepka sv. Krištofa a budú im požehnané bicykle.

Zabezpečuje

032/6555 325 Mgr. Kristína Jurzová (kristina.jurzova@tnos.sk)