TRENČIANSKE OSVETOVÉ STREDISKO V TRENČÍNE

Trenčín – Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť 2020!

Trenčín – Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť 2020!

Termín: 19.11.2020, 10:00

DETI PRED NÁSILÍM TICHO NEOCHRÁNI
  
Na Slovensku sa pripravuje ďalší ročník akcie s názvom „Bubnovačka“, ktorá má aj tento rok symbolicky upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím. Myšlienku podujatia „Aby bolo deti lepšie počuť“ si 19. novembra 2020 pripomenieme už po siedmy krát.
  
Napriek súčasnej situácii spojenej so šírením ochorenia COVID-19 sa organizátori nevzdávajú a projekt presúvajú do on-line priestoru.
  
Do bubnovania sa môže zapojiť každý – žiaci, učitelia, rodičia s deťmi, firmy, športovci, hudobníci... - všetci, ktorým záleží na právach detí. Nie je podstatné kde a čím budete bubnovať, možnosti sú neobmedzené, podstatné je, aby vás bolo počuť.
  
Ak sa rozhodnete bubnovať s nami, určite nám o tom dajte vedieť a pridajte vaše fotky alebo videá z „Bubnovačky“ do udalosti na Facebooku: Trenčín – Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť 2020!.
  
Zabubnujme si spoločne 19. novembra 2020 v čase od 10:00 – 11:00 h a pripomeňme si, že hlas detí je dôležitý!
   
Prečo sa bubnuje práve v novembri? November je mesiac, v ktorom si pripomíname viacero významných dátumov v oblasti ochrany práv dieťaťa.
18. november je Európskym dňom ochrany detí pred sexuálnym vykorisťovaním a zneužívaním.
19. november je Svetovým dňom prevencie týrania a zneužívania detí.
20. november je Svetovým dňom detí vyhláseným organizáciou UNICEF, počas ktorého si svet pripomína prijatie Dohovoru o právach dieťaťa.
  
S násilím sa môžeme vysporiadať len tak, že ho nebudeme bagatelizovať, prehliadať a vnímať ako niečo, čo sa nás netýka. Preto je dôležité, aby sme deti vnímali, počúvali ich a verili im.
  
Bubnovačku rozbehlo v roku 2014 Centrum Slniečko, n.o., člen Koalície pre deti Slovensko, ktoré sa problematike násilia na deťoch venuje viac ako 20 rokov. Tento ročník prebieha v spolupráci s Národným koordinačným strediskom pre riešenie problematiky násilia na deťoch pri MPSVaR SR, ktoré na Slovensku zohráva kľúčovú úlohu pri realizácii konkrétnych systémových riešení, zabezpečujúcich ochranu detí pred násilím. Do projektu sa každý rok zapájajú aj mnohé ďalšie organizácie pôsobiace v oblasti sociálnej prevencie, tento rk sa k nim prvý krát zaradilo aj Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne.

Zabezpečuje

Mgr. Andrea Štefinová, 032/6555 325, stefinova.tnos@gmail.com